8 posts
0
new
Go to last post
Tekla Structure Learning 21.1 won't start
10.12.2015 14:43

Hello!

Just installed Tekla Structure Learning 21.1 on my computer.
The problem is that after installing the program it won't open, and I have tried to install Tekla multiple times. I don't get an error message either.

I need help to get the program up and running fast as possible.

Computer specs:

Operating System - Windows 10 Home 64-bit
CPU - Intel Core i3/i5/i7 4xxx @ 2.60GHz Haswell 22nm Technology
RAM - 8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 798MHz (11-11-11-28)
Motherboard - ASUSTeK COMPUTER INC. X550JX (SOCKET 0)
Graphics - Generic PnP Monitor (1920x1080@60Hz)
Intel HD Graphics 4600 (ASUStek Computer Inc)
2047MB NVIDIA GeForce GTX 950M (ASUStek Computer Inc)
Storage - 223GB KINGSTON RBU-SC100S37240GE (SSD)
Optical Drives - No optical disk drives detected
Audio - Conexant SmartAudio HD

Steffen Hamborg
Student at Technical College Oslo Akershus

No Upvotes
Hello Steffen,
Re: Tekla Structure Learning 21.1 won't start 11.12.2015 09:16

Hello Steffen,

Please note that Tekla Structures is not supported on Windows 10 yet. You can find the hardware requirements here.

1 Upvote
It might be that you are
Re: Tekla Structure Learning 21.1 won't start 14.12.2015 11:19

It might be that you are experiencing so-called hooking problem: some software are known to cause Tekla Structures not to start up correctly. Please check if you are using any of the software mentioned on the list on this support article: http://teklastructures.support.tekla.com/en/other-software-hooking-tekla-structures.

Follow the instructions in the article to solve the problem.

1 Upvote
I've tried following the steps
Re: It might be that you are 14.12.2015 15:06

I've tried following the steps to controll if any hooking software are blocking Tekla Structures, but none of the following programs are installed on my computer. So when opening Autoruns.exe and then going in the tab AppInit, its completely empty.

Even tried to install Tekla on a second HDD and run it as a Windows 8 or 7 program.

No Upvotes
You could try to reinstall
Re: I've tried following the steps 15.12.2015 08:43

You could try to reinstall .NET and C++ packages. That has solved similar problem for some users. 

*Update on October 27th, 2016: steps below can be applied also to x64 bit version of Tekla Structures Learning 2016*

Microsoft .NET Framework 4.6

  1. Browse to http://www.microsoft.com/fi-fi/download/details.aspx?id=48137

  2. Click Download

  3. Save the Microsoft .NET Framework 4.6 installation package on your computer

  4. Run the Microsoft .NET Framework 4.6 installation package by double-clicking the .exe file

  5. Follow the on-screen instructions

Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable 

  1. Browse to http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=26999

  2. Download: vcredist_x86.exe for Tekla Structures Learning 21.1, or

  3. Download: vcredist_x86.exe and vcredist_x64.exe for Tekla Structures Learning 2016

  4. Save the file(s) on your computer

  5. Install or Repair (whichever is available) 

Microsoft Visual C++ 2013 Redistributable (x86)

  1. Browse to http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=40784

  2. Download: vcredist_x86.exe for Tekla Structures Learning 21.1, or

  3. Download: vcredist_x86.exe and vcredist_x64.exe for Tekla Structures Learning 2016

  4. Save the file(s) on your computer

  5. Install or Repair (whichever is available) 

I hope this helps, but if the problem persists, please let me know!

No Upvotes
The user has deleted this message
Re: You could try to reinstall 16.12.2015 16:09

The user has deleted this message

Thank you for the answer!
Re: You could try to reinstall 16.12.2015 16:10

Thank you for the answer!

The last step about running "Microsoft Visual C++ 2013 Redistributable (x86)" did the trick.
Now it works perfectly!
By the way, I had to install Tekla before running "vcredist_x86.exe"

No Upvotes
I am glad to hear that your
Re: Thank you for the answer! 18.12.2015 10:07

I am glad to hear that your problem was resolved!

No Upvotes